Over ons

Het uitbaten van een fietsenwinkel stond zeker niet in de sterren geschreven. Het gaat om een late roeping. Ik was op zoek naar een andere invulling van mijn professioneel leven: kleinschalig, zinvol en concreet.

Als frequente fietser (met kinderen) in de stad en op reis, rijpte stilaan het idee ‘om iets met fietsen’ te doen. Eenmaal de invulling duidelijker werd, was het niet zo moeilijk om de ‘airco’, de ‘meetings’ en de ‘targets’ vaarwel te zeggen. Na een periode van omscholing van 2 jaar was de tijd rijp.

In oktober 2015 opende Velonaut zijn deuren in de schaduw van het atomium. Ondertussen sta ik lang niet meer alleen in de zaak. In de werkplaats zijn er nu 2 medewerkers actief.

Alle drie zijn we dagelijkse fietsers in Brussel. Elk van ons trekt er ook graag op uit met de fiets, al dan niet met zijn gezin. Om maar te zeggen dat de filosofie van de winkel geen toeval is.

Tom, zaakvoerder en oprichter van Velonaut

Onze filosofie

Velonaut is een onafhankelijke fietsenhandel gelegen in de buurt van het Atomium. Wij kiezen bewust voor een welafgelijnd productaanbod en bijhorende dienstverlening:

We zijn er voor de fietser in en rond de stad alsook voor de randonneur en reisfietser.

In de keuze van onze partners stellen we kwaliteit en modulariteit voorop.

Onze fietsen moeten stand houden in de Brusselse urban jungle. Ook voor de randonneur is betrouwbaarheid van groot belang. Een kwaliteitsvolle fiets is betrouwbaar, gaat langer mee en is dus ook duurzamer.

Elke fietser verdient een fiets die perfect bij hem of haar past. Vandaar dat we kiezen voor fietsenmerken die personalisatie toelaten.

We verkiezen samen te werken met Europese merken die bewust kiezen om hun assemblage proces in Europa te organiseren.

Velonaut staat ook voor een grondige dienstverlening in de werkplaats. Immers, een goed onderhouden fiets is betrouwbaar en geeft meer rijplezier. Als u beroep wenst te doen op onze werkplaats gelieve dan vooraf de spelregels aandachtig te lezen.