De Fietskar: een onderschat attribuut voor de fietser in de stad

Als je al een kwalitatieve fiets hebt die je graag breder wenst te gebruiken, bijvoorbeeld voor de wekelijkse boodschappen of voor het wegvoeren van het leeggoed, dan kan een fietskar een oplossing zijn.

Een goede fietskar laat toe om veilig relatief grote en zware volumes te vervoeren. Je fiets dient natuurlijk van een zeker niveau te zijn. Vervolgens wordt er een koppeling (meestal ter hoogte van de achteras) op de fiets gemonteerd. Het vastklikken of loskoppelen van de kar neemt slechts enkele seconden in beslag.

Vele fietskarren kunnen bovendien eenvoudig worden opgeborgen zonder dat ze veel plaats nemen.  Je kunt dus je fiets omvormen tot een lichte cargofiets en weer terug.

Als je een fietskar overweegt zijn volgende punten van belang:

  • Een kwalitatieve fiets: een voldoende stijf frame, goede remmen en een stabiele standaard zijn een minimumvereiste
  • De fietskar en de koppeling moeten zijn aangepast aan het gewicht/volume dat je wenst te vervoeren

Hinterher – Bottles

De cargo karren van Croozer bieden een goede prijs/kwaliteit oplossing voor huis-tuin-keuken-gebruik. Deze karren komen in 3 verschillende maten al naargelang het maximale laadvolume. De maximale belading is gelijk voor elk model (45kg).

De fietskarren van Hinterher blinken uit in polyvalentie en moduleerbaarheid. In tegenstelling tot Croozer bieden de karren van Hinterher een laadplatform, en geen vastliggend laadvolume. Het is aan de gebruiker om de belading te bevestigen op het platform. Ze komen in tal van maten en de uitrusting kan worden aangepast al naargelang de intensiteit van gebruik.

Op donderdag 09/05 is Velonaut gesloten.